sobota, 12 grudnia 2015

Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów




SKŁADNIKI:

4 porcje

Składniki na pesto:

  • pomidory suszone w oleju 1 opakowanie (około 300 g) 
  • czosnek 3 ząbki
  • nerkowce 35 g - garść

Pozostałe składniki:

  • makaron spaghetti (najlepiej pełnoziarnisty lub orkiszowy) 350 g
  • pomidorki koktajlowe 250 g
  • pestki dyni 25 g
  • roszponka garść

PRZYGOTOWANIE:

1. Do miski wrzucić pomidory (można dodać odrobinę oleju po pomidorach) obrany czosnek i nerkowce. Zmiksować wszystko za pomocą blendera - pesto gotowe! 
2. Ugotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.
4. Ugotowany makaron połączyć dokładnie z pesto. Udekorować roszponką, pomidorkami koktajlowymi i pestkami dyni.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz