poniedziałek, 18 stycznia 2016

Carpaccio z buraka w sosie balsamicznym z migdałami i słonecznikiem

 




SKŁADNIKI:

  • buraki 2 sztuki
  • słonecznik 4 łyżki
  • płatki migdałowe 4 łyżki
  • rukola kilka garści
  • pomidorki koktajlowe 10 szt
  • sos balsamiczny

PRZYGOTOWANIE:

  1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
  2. Buraki dokładnie umyć, zawinąć w folię i piec około 50-55 minut. 
  3. Upieczone buraki wyjąć z folii i wystudzić, później pokroić na bardzo cienkie plastry i poukładać na wyłożonym rukolą talerzu.
  4. Tak przygotowane warzywa polać sosem balsamicznym, posypać słonecznikiem i płatkami migdałów. Udekorować pomidorkami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz