SKŁADNIKI:
na około 12 roladek
- cukinia 2 sztuki
- hummus szklanka- przepis znajdziesz tutaj
- marchewka 1 sztuka
- pietruszka 1/3 sztuki
- roszponka garść
- kiełki garść
- słonecznik uprażony kilka łyżek
- pomidorki koktajlowe 10 sztuk
- zioła prowansalskie
- oliwa z oliwek
- sól himalajska
PRZYGOTOWANIE:
- Przygotować hummus.
- Cukinię 'obrać' obieraczką do warzyw ( w celu uzyskania podłużnych pasków). Marchewkę i pietruszkę potrzeć na tarce o drobnych oczkach.
- Rozgrzać odrobinę oliwy na dużej patelni. Cukinię posypać solą, ziołami prowansalskimi i smażyć na małym ogniu około minutę z jednej strony.
- Usmażone paski cukinii ułożyć na desce. Z brzegu każdego paska nałożyć łyżeczkę hummusu, trochę potartej marchewki i pietruszki, posypać odrobiną słonecznika i zwinąć roladkę.
- Tak przygotowane roladki z cukinii można podawać na zimno lub podgrzać w piekarniki. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz