SKŁADNIKI:
4 porcje
Składniki na pesto:
- rukola 1 opakowanie
- czosnek 3 ząbki
- oliwa z oliwek 4 łyżki
- nerkowce 35 g - garść
- oliwki zielone 5 szt
- sól himalajska 2 g - pół łyżeczki
Pozostałe składniki:
- makaron spaghetti (najlepiej pełnoziarnisty lub orkiszowy) 350 g
- brokuł
- pomidorki koktajlowe 250 g
- nerkowce 15 g
- pestki dyni 15
PRZYGOTOWANIE:
1. Do miski wrzucić dokładnie umytą rukolę ( garść można odłożyć do późniejszego udekorowania potrawy), obrany czosnek, nerkowce, oliwki oraz oliwę z oliwek, sól i zmiksować wszystko za pomocą blendera - pesto gotowe!
2. Ugotować brokuł podzielony na różyczki.
3. Ugotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.
4. Ugotowany makaron połączyć dokładnie z pesto, dodać brokuły, pomidorki, - wszystko delikatnie wymieszać.
5. Udekorować rukolą, posypać nerkowcami i pestkami dyni. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz