środa, 2 grudnia 2015

Spaghetti z rukolowym pesto i warzywami







SKŁADNIKI:

4 porcje

Składniki na pesto:

  • rukola 1 opakowanie
  • czosnek 3 ząbki
  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • nerkowce 35 g - garść
  • oliwki zielone 5 szt
  • sól himalajska 2 g - pół łyżeczki

Pozostałe składniki:

  • makaron spaghetti (najlepiej pełnoziarnisty lub orkiszowy) 350 g
  • brokuł
  • pomidorki koktajlowe 250 g
  • nerkowce 15 g
  • pestki dyni 15 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do miski wrzucić dokładnie umytą rukolę ( garść można odłożyć do późniejszego udekorowania potrawy), obrany czosnek, nerkowce, oliwki oraz oliwę z oliwek, sól i zmiksować wszystko za pomocą blendera - pesto gotowe! 
2. Ugotować brokuł podzielony na różyczki.
3. Ugotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.
4. Ugotowany makaron połączyć dokładnie z pesto, dodać brokuły, pomidorki,  - wszystko delikatnie wymieszać.
5. Udekorować rukolą, posypać nerkowcami i pestkami dyni. Smacznego! :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz