środa, 16 grudnia 2015

Wegańskie ciasteczka owsiane




SKŁADNIKI:

  • płatki owsiane 200 g
  • żurawina suszona 100 g
  • rodzinki 50 g
  • czekolada gorzka 50 g
  • orzechy włoskie 50 g
  • orzechy laskowe 50 g
  • migdały 25 g
  • banany 3 szt
  • masło orzechowe 100 g
  • cukier trzcinowy 50 g
  • daktyle 120 g
  • olej kokosowy 30 g

PRZYGOTOWANIE:

  1. Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut.
  2. Orzechy i czekoladę delikatnie rozdrobnić..
  3. Płatki owsiane, żurawinę, rodzynki, orzechy, czekoladę i cukier wymieszać w misce. 
  4. Za pomocą blendera połączyć banany, masło orzechowe, daktyle i olej kokosowy- wszystko zmiksować na gładką masę- dodać suche składniki i wymieszać łyżką. Odstawić na 10 minut. 
  5. Rozgrzać piekarnik do 150 stopni. 
  6. Z masy uformować ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12-15 minut. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz