Wegańskie ciasteczka owsiane
SKŁADNIKI:
- płatki owsiane 200 g
- żurawina suszona 100 g
- rodzinki 50 g
- czekolada gorzka 50 g
- orzechy włoskie 50 g
- orzechy laskowe 50 g
- migdały 25 g
- banany 3 szt
- masło orzechowe 100 g
- cukier trzcinowy 50 g
- daktyle 120 g
- olej kokosowy 30 g
PRZYGOTOWANIE:
- Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut.
- Orzechy i czekoladę delikatnie rozdrobnić..
- Płatki owsiane, żurawinę, rodzynki, orzechy, czekoladę i cukier wymieszać w misce.
- Za pomocą blendera połączyć banany, masło orzechowe, daktyle i olej kokosowy- wszystko zmiksować na gładką masę- dodać suche składniki i wymieszać łyżką. Odstawić na 10 minut.
- Rozgrzać piekarnik do 150 stopni.
- Z masy uformować ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz