SKŁADNIKI:
12-15 placków
- cukinia 2 szt
- ziemniaki 6 szt
- cebula 1 szt
- czosnek 2 ząbki
- mąka pełnoziarnista 4 łyżki
- olej rzepakowy
- sól himalajska 1/2 łyżeczki
- bazylia suszona 1/2 łyżeczki
- szczypta pieprzu
PRZYGOTOWANIE:
1. Cukinię umyć i potrzeć na tarce o grubych oczkach.2. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach.
3. Cebulę bardzo drobno pokroić.
4. Czosnek przecisnąć przez praskę.
5. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać mąkę, przyprawy i dokładnie wymieszać
6. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać po dużej łyżce ciasta i smażyć placki na złoty kolor z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz