SKŁADNIKI:
12 kotlecików
Składniki na kotleciki:
- kasza jaglana 2 szklanki (suchej kaszy)
- papryka czerwona 1 szt
- cukinia 1 szt
- czerwona cebula 1 szt
- bułka tarta 100g
- oliwa z oliwek 2 łyżeczki
- sól himalajska
- roszponka 1 garść
- rukola 1 garść
- dowolna sałata pół główki
- pomidorki koktajlowe 250 g
- suszone pomidory w oleju 10 szt
- nerkowce 1 garść
- sos balsamiczny
PRZYGOTOWANIE:
Kotleciki:
1. Kaszę jaglaną dokładnie opłukać
i ugotować.2. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie, dodać potartą na grubych oczkach cukinię i bardzo drobno pokrojoną paprykę. Całość smażyć na średnim ogniu przez około 10 minut.
3. Ugotowaną kaszę wymieszać z podsmażonymi warzywami i uformować kotleciki.
4. Uformowane kotleciki otoczyć w bułce tartej i smażyć na oliwie złoty kolor.
Sałatka:
1. Umyte liście sałaty pokroić na
mniejsze kawałki, dodać roszponkę i rukolę- wymieszać.
2. Pomidorki koktajlowe i pomidory
suszone w oleju pokroić -dodać do miksu sałat.3. Uprażyć nerkowce, dodać do sałatki
4. Całość skropić sosem
balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz