SKŁADNIKI:
4 porcje
- dowolny makaron 350g
- świeży szpinak 750g
- czosnek 3 ząbki
- pestki dyni garść
- pomidory suszone w oleju 10 sztuk + olej po pomidorach 2 łyżki
- pomidorki koktajlowe 10 sztuk
- sól, pieprz
- oregano
PRZYGOTOWANIE:
- Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
- Na rozgrzaną patelnię dodać 5 łyżek oleju po suszonych pomidorach. Czosnek i suszone pomidory pokroić oraz delikatnie podsmażyć.
- Dodać umyty, osuszony i grubo pokrojony szpinak. Podsmażyć 5-7 min aż 'zwiędnie'.
- Doprawić wszystko solą, pieprzem i oregano oraz wymieszać dokładnie z makaronem.
- Całość posypać uprażonymi pestkami dyni oraz ozdobić pomidorkami koktajlowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz