czwartek, 21 kwietnia 2016

Makaron ze świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni




SKŁADNIKI: 

4 porcje

  • dowolny makaron 350g
  • świeży szpinak 750g 
  • czosnek 3 ząbki
  • pestki dyni garść
  • pomidory suszone w oleju 10 sztuk + olej po pomidorach 2 łyżki
  • pomidorki koktajlowe 10 sztuk
  • sól, pieprz
  • oregano

PRZYGOTOWANIE:

  1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
  2. Na rozgrzaną patelnię dodać 5 łyżek oleju po suszonych pomidorach. Czosnek i suszone pomidory pokroić oraz delikatnie podsmażyć.
  3. Dodać umyty, osuszony i grubo pokrojony szpinak. Podsmażyć 5-7 min aż  'zwiędnie'.
  4. Doprawić wszystko solą, pieprzem i oregano oraz wymieszać dokładnie z makaronem. 
  5. Całość posypać uprażonymi pestkami dyni oraz ozdobić pomidorkami koktajlowymi. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz